pátek 8. ledna 2016

Aktuální sbírka rozjasňovačů

Mám je ráda, obzvlášť některé. Fotomakeup nebo večerní líčení si bez nich neumím představit vůbec, jeden konkréní mám moc ráda i při No makeup makeup líčení. Řeč je o rozjasňovačích. Zřejmě každá z vás, která je používá, ví, jak moc opatrně se s nimi musí, aby z obličeje nebyla diskokoule. Najít ideální, to je hrozně individuální záležitost. Mám za sebou hledání dlouhé a řekla bych, že i finančně náročné. Aktuální sbírka není rozsáhlá, některé šly do světa, jiné skončily v bagu a na cestu k těm, kteří je ocení více, než já, se teprve chystají.


V podstatě sázka na jistotu byl v mém případě High beam od Benefitu. Protože to není rozjasňovač za pár korun a to, že sedí 90% blogerek ještě neznamená, že se nedostanu do 10% těch, kterým nesedí, zakoupila jsem jej v setu Dandelion jako miniaturu. A z mého pohledu je to opravdu to nejlepší, co mi kdy prošlo pod prsty a štětcem. Osobně mám pleť pro používání rozjasňovačů dost nevhodnou. Rozšířené póry, jizvičky a mladistvé vypnutí už je taky dávno v tahu. Tenhle drahoušek to ale zvládá. Poté, co jsem absolvovala několik chemických peelingů, si už můžu, s velkou dávkou citu, dovolit i rozjasnění v oblasti nad tvářenkou. Pokud jdu do mého oblíbeného No makeup makeup líčení, kdy nepoužívám vůbec pudr, jen BB nebo CC krém, je na pleti úplně luxusní. A že je skvělý dokazuje i několik fotek z fotomakeupů, kdy já osobně vidím rozdíl mezi tím, zda použiji tento, nebo například MUR. Stejný přístup mám ale i jeho zlatavému bráškovi Sun beamu. Je řada zákaznic, které mají snědší pleť a High beam by působil lacině, nepřirozeně. Sun beam udělá naprosto stejnou službu, jen s jiným nádechem. Obecně jsou oba tyto rozjasňovače bez nápadných třpytek, dobře se s jejich tekutou krémovou texturou pracuje a drží. Investice do nich se určitě vyplatí, a to i s tím ohledem, že v kosmetické tašce vydrží neuvěřitelně dlouho. Jsou to rozjasňovače, které prostě chcete.


Podstatně levnější variantou je trio z dílny Makeup Revolution (MUR). Bronzer (v mém případě konturovací stín), zlatý rozjasňovač a tvářenka. Přiznám se, že rozjasňovač z této palety nanáším spíše prsty, protože na štětci hodně práší. Je to máslovější textura, ale rozhodně není krémový. Co se mi moc nelíbí, pokud budu vyloženě hledat chyby, je hrudkovatění samotného rozjasňovače. To je ale jen optická výtka, na výkon nemá vliv. Poměr cena/výkon je tu naprosto úžasná a za 169,- Kč můžu rozhodně doporučit i začátečníkům, protože s touto paletkou se to snad nedá přehnat :-D
Paletka Makeup Revolution
Na druhé straně, produkt, který opravdu za sebe nemůžu s čistým srdcem doporučit a bude si hledat novou majitelku, je zapečený rozjasňovač Vivid opět od MUR. Obecně se se zapečenými produkty nekamarádím a už mě takhle pár rozjasňovačů opustilo. Navíc, i když by se mi tu líbila barva, hrozné jsou trpytky, které obsahuje. Jsou poměrně hrubé a navíc opadávají. O vrstvení nemůže být z mého pohledu řeč - místo jemného odstínu vrstvíte spíše třpytky.
Makeup Revolution Vivid
Zřejmě to měl být pudr z některé z limitek Essence, které jsem si nerozvážně už v minulosti koupila. Představa, že bych si tímto produktem přepudrovala celý obličej, jsem osypaná více, než je v mém případě obvyklé :-D Efekt diskokoule by byl dokonalý. Takže jediné použití je jako highlighter. A to ještě v nejvyšší nouzi. Přiznám se, že jsem celé balení používala ke zcela jinému účelu, měla jsem do něho vsazený reliéf s oblíbeným pudrem :-D Jsem přesvědčená, že Essence umí lepší kousky.
Essence
Pro ilustraci ještě jednotlivé kousky v reálu, ruku mi půjčila dcera :-) Každý z highlighterů jsem na konci trochu rozetřela, aby byl vidět efekt na pleti.

Sbírku by měl v nejbližší době rozšířit rozjasňovač Nars, na který se upřímně těším. Přiznám se, že ve chvíli, kdy po chemickém peelingu stav pleti začal být lepší a jizvy méně hluboké, jsem rozjasňovačům propadla a ráda si s jejich efekty hraji. Pokud jste si žádný do sbírky zatím nepořídili, doporučuji sáhnout po Benefit rozjasňovačích. V případě, že se vám nechce investovat, z mého pohledu neuděláte chybu s paletkou C04 od MUR. Světlejší variantu této paletky vyzkoušenou nemám, ale řada mých zákaznic, poté, co si tuto konktérní u mě vyzkoušela, pro ni zamířila do drogerie. V případě modrooček je totiž konkrétně highlighter z této palety nádherný i na očích!

2 komentáře:

  1. Mila Leonko, paradni clanek :) Za sebe rozhodne miluji NARS rozjasnovac, ale po tve clanku mam uprimne chut na benefit :-D Hight nebo sun? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sun je krásný, ale Hight je, z mého pohledu, naprosto základní odstín. Ten Nars mě nemine, slyším chválu ze všech stran :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a čas, který jste článku věnovali :-)